SEO

Hjälp Google hjälpa dig & dina kunder

Superviktigt. Avgörande. Nödvändigt.

60 % av klickar går till det första sökresultatet på Google. Detta innebär att endast de kvarstående 40 % fördelas mellan träffar 2 till x-tusen, för det aktuella sökordet. För en liten, minimum investering kan du drastiskt öka dina chanser att inte bli bortsedd. SEO påverkar dessutom din rankning inte bara på Google Sök, utan på många andra populära Google plattformar & appar, inklusive Google Maps.

 

Förutom denna “lilla” detalj härovan, här är varför SEO bör vara nr. 1, 2 och 3 på din lista – igår.

Billigt

Jämfört med betala-per-klick lösningar är SEO otroligt billigt. Klickar i Googles organiska sök kostar ju ingenting. SEO är därmed en gåva som kontinuerligt fortsätter ge proportionellt så mycket mer än den tar. Med lite hjälp av någon som vet vad de håller på med (och en liten investering för att täcka SEO kostnader) kan du se din webbplats fortsätta få ökad, konsistent, ny trafik. Du behöver inte betala för varje klick som leder till din webbplats. Kostnader för SEO kan dessutom bringas ner till absolut minimum, genom att man inte optimerar en hel webbplats, utan endast en enda webbsida (en speciell webbsida som kallas för landningssida). På Google agerar den som en sorts försättsblad för hela din webbplats. På så vis kan man dessutom slippa över 90 % av de egentliga kostnader man skulle ha om man skulle välja att optimera hela webbplatsen. Samtidigt skördar man så gott som alla SEO fördelar.

Effektivt

SEO ger extremt hög avkastning på investering (eng. ROI – Return On Investment). När du köper 1000 besökare via en betala-per-klick annons, ca 2 % av dessa brukar konvertera till en försäljning. När du får 1000 besökare genom SEO, med exakt samma parametrar mätt, brukar dubbelt så många konvertera till försäljning. Annonser kan ju vara från vemsomhelst. SEO försäkrar istället att det som faktiskt erbjuds på din webbplats (eller på din landningssida) helt enkelt lättare och snabbare hittas av de som söker efter just det. Din speciella sökmotoroptimerade landningssida blir optimerad just för att bäst motsvara det som Google användare sökte efter. Detta kan också vara, men i de flesta fall är inte, fallet med betala-per-klick annonser.

Och vinnaren är...

Den idealiska, ultimata kombinationen uppnås genom att man kombinerar:

 

  • optimal närvaro via betala-per-klick annonser
  • iögonfallande, engagerande multimedia presentation via främst Googles plattformar (i synnerhet Google Sök & Google Maps), samt
  • aggressivt, lågkostnad SEO (alltid white-hat).

 

Alla ingår i Paket 4.

Se upp för den svarta hatten

Det är viktigt att de som gör SEO inte håller på med så kallad “black-hat” SEO. Detta kan få din webbplats penaliserad och i värsta fall helt borttagen från Googles sökresultat. Detta eftersom Google försöker med bästa avsikt hjälpa både dig och dina kunder. Använder man oschyssta metoder för att få högre rankning blir inte dina kunder hjälpta, utan det blir precis tvärtom: sökresultaten blir mindre äkta och relevanta för alla. Google önskar hjälpa alla på bästa sätt, både företag och deras kunder. Därför är det viktigt att man undviker sådana oschyssta, orättvisa knep och tricks. Bästa, bestående resultat får företagen som har den vita hatten på sig, så därför rekommenderar vi å det varmaste att du undviker den mörka sidan.

Folk litar på Google

… och därmed på att de företag som har högre rankning på Google är trovärdiga, hederliga företag, eftersom Google också verkar tycka det. Kundförtroende är inte bara någonting som är bra att ha, utan någonting man måste ha. Och Google kan hjälpa dig med det.

Definitiv ökning i trafik

Med hjälp av Google Analytics rapporteringsverktyg (ingår) kommer du se klar ökning i antalet besök till din webbplats. SEO kommer ge dig resultat (långsamt, men stadigt och säkert). Genom att bevaka trafiken till och på din webbplats kan du klart se när fler och fler besöker den och följa hur och varför din försäljning ökar.

Dina konkurrenter gör det

Om du upplever att konkurrerande företag har bättre rankning, utan att de nödvändigtvis har bättre erbjudande, kan du slå vad om att de använder SEO i en form eller annan. För varje dag som går inser fler och fler att fördelar med välutförd SEO är konkreta och väldigt många. De som rankar bättre och ligger bra till på Google tar helt enkelt hela tiden kunder från de som har mindre bra rankning där. Det här är ju fakta som är lätt att observera och som blir kristallklart och uppenbart så fort man googlar efter någonting själv.

Ta ditt företag till nästa nivå

Fördelar med SEO kan ta ditt företag till en helt ny, högre nivå. Många har upplevt en total förvandling av sina resultat och blev förvånade över hur mycket skillnad det faktiskt inneburit.

Värdefull data

Som en extra plus i kanten får du tillgång till värdefull data. Vad är det för data, kanske du undrar? Jo, när du har tillgång till detaljerad sökordsstatistik inom just ditt område, både branschmässigt och ur geografiskt perspektiv, så kan du ju se vad Google användare inom just ditt område söker mest efter. Det kan finnas speciella önskemål du inte tänkt på och konkurrensen kanske också saknas helt. Upptäcker du en sådan trend, vilket händer ofta och är ganska lätt med rätt verktyg, kan det resultera i många tusentals kronor som du tjänar extra per månad, med minimala förändringar inom din ordinarie verksamhet. Som ett exempel, låt oss säga att du har en pizzeria. Du har många olika sorters pizzor, men ingen möjlighet finns för kunder som beställer via Internet att kombinera ihop sin egen pizza. Inte heller andra pizzerior inom samma område erbjuder detta. I sökordsstatistiken upptäcker du dock att nästan 70 % av alla sökningar lyder: “beställa pizza kombinera själv”. Matten vidare är enkel. Det här är bara ett enkelt exempel, men det kan för det mesta överföras till och tillämpas på nästan alla andra branscher.

Alltomfattande

Paket 4 är det ultimata paketet vi rekommenderar alla företag som förstått att de behöver en komplett Google lösning – och det är aldrig för sent. Som ännu ett plus i kanten publiceras allting som ingår i Paket 4 via din optimerade landningssida, så det du beställt verkligen används och jobbar för dig dygnet runt online och i synnerhet via Google – där det gör mest konkret nytta för dig och ditt företag

Ingår i

Paket 4

Kategori
Ranka högre på Google
Inga kommentarer

Kommentarer